Budaya Antri, salah satu budaya yang mencerminkan jiwa orang Tegaljugul yaitu  mau ANTRI, Budaya ANTRI ini sangat terlihat terutama dalam hal : pembagian jatah air untuk nyiram tanaman (ngaboyor) saat musim kemarau (halodo) dikarenakan air tidak mencukupi maka untuk menyiram tanaman digilir untuk masing-masing desa mendapat jatah 1 hari dan desa lain tidak boleh mengganggu,  pembagian giliran mengantar penumpang (ojeg), pembayaran rekening listrik. dan lain-lain.

ojeg-2

Gambar disamping menunjukkan bagaimana para tukang ojeg secara sabar mengantri gilirannya untuk membawa penumpang, sehingga lebih aman dan penghasilan lebih merata.

10 Balesan to “Budaya Antri & Ojeg”

  1. Dede Dabon Says:

    asa waas lamun maca kata OJEG (onkos ngajegang) dua tahun kuring terjun didunia ojeg keur nyukupan biaya hirup sareng kanggo mayar cicilan motor RK KING nu dinamian si MELIK tea. mung 2 urang budak ngora anu sukses ngridit motor jaman harita teh nya eta sim kuring sareng Kang Sayen (putrana Bp Sanusi)Jaman harita. hatur nuhun ah ka Kang Amat Bilkis anu nalangan heula,Batur saperjuangan nya eta : Kusman Ompong,jojon,jujum,juha,benjol,kencleng,abung,bodag,bungsu,kasan,A Rahman,dayak,musari,ave,dokter,wowo,koyan lp,laguy,regal sareng nu sanesna


  2. Askum sadulur sadaya khususna ka kang Dabon,muhun abdi ge pernah ngalaman di bonceng ku si melik teh waktu harita abdi masih sakola..masih inget teu kang dabon..?

  3. shofi Says:

    dwuuuh…eta a’janur ngiring eksis..

  4. ralim kuncen sakola Says:

    walaaah walaaah nembe terang urang tegaljugul anu ngiring ngareuah reuah nya!!!!!!

  5. Hono Hendriono Says:

    ha….si Penggas asup euy…….kumaha kang Ralim daramang lembur wetan………….

  6. RALIM Says:

    peunggas naonana ieu teh hono …..alhmdlilah daramang sadayana nuaya dilemburmah ….budak sbrh bdk

  7. Rastono Says:

    Haturan Kang Ralim… wilujeng gabung yeuh di ieu blog, punten waktos kamari perpisahan Pa Aman teu tiasa kumpul, maklum di bumi aya hajatan deuih janten pabaliut. Tos kagungan putra sabaraha Kang? abdi mah tos 2 pameget sadaya, anu ageung kelas 2 SMP anu alit Kelas 2 SD. Sok kang lah sing sering ngalongokan ieu blog kanggo silaturahmi. Cag ah…, salam baktos kanggo sadayana. Eta si Juni suruh asup kana blog euy, kaman wae, geus lila teu panggih…

  8. RALIM Says:

    dongkap we ath kategaljgl,ari jd bo55 beja2 ath info teh,mmpg keur pere bae,ari si juni mah keur super sibuk wae ku payung butut jeng nungagorolong da mani herang tarangna oge.ngmg2 kumaha dibandung teh banjir bae teu?si dewan oge sina manggung kituh di ieu blogna

  9. iif as/abrayz Says:

    asslm…..eta nu sok ngalongokan ieu blog teh mun teu nu karolot nya nu ngarora wae… kamarana ath nu panengahna….???siga mang dabon,metal,array,ave,bungsu,jojon,petoy,dokter jg nu liana lah..ulah eleh ku nu kolot jeung nu ngarora ath…

  10. aep Says:

    assalamu’alaikum….
    kumaha ieu? nu di kota daramang?
    di lembur nganggur wae yeuh…. ngojegna sepi. ngiringan atuh kanu ntos sukses.
    wassalam….

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s