Kaulinan Barudak mangsa kiwari geus rea anu tergeser ku kamajuan zaman jeung kamajuan Teknologi. Zaman baheula barudak biasa Tajong / Maenbal di lapangan kiwari bisa menbal di PS, teu kahujanan teu kakebulan tapi budak jadi kedul. Mangsa kuring keur leutik kaulinan anu biasa dipintonkeun kubarudak nyaeta :

  1. Boy-boyan (ucing-ucingan / ucing sumput cek urang Bandung mah):
  2. Eleng-elengan :
  3. Jajangkungan :
  4. Maen Pinci :
  5. Bebeletokan :
  6. Momobilan tina awi/kulit jeruk :
  7. Jiglong : 
  8. Pawey Obor :
  9. Dorji :
  10. Kasti :
  11. Tajong :
  12. Kukudaan tina palapah Cau:
  13. Damdaman :
  14. Congklak :
  15. Bebeslakan (katapel) :
  16. Tatarucingan :
  17. Peperangan :
  18. Dadagangan (anjang-anjangan):
  19. Tok Lele (ti Linda) :
  20. Susumpitan (ti Dabon) :
  21. Adu Karet (ti Dabon) :
  22. Adu Gambar (ti Dabon) :
  23. Sosorodotan : biasana dina luhur batu gede (mun balik sok dicarekan da calana jadi soek)
  24. Ban-banan : make ban motor kurut diputerkeun ku cocolek bari nirukeun sora motor ngeng…ngeng…ngeng…

11 Balesan to “Kaulinan”

  1. linda muts Says:

    nuju alit nda sok maen tok lele dipayuneun bumi…pokona nganggo awi nu hiji pondok nu hiji panjang, maena aya tilu ronde (siga tinju wae hehe..) duuuuh hoyong maenan deui, masih aya henteu nya ayeuna? 8->

  2. Dede Dabon Says:

    asana teh aya nu kirang nya eta maen karet,maen gambar,bebeledugan tina awi bitung,sumpit anu didamelna tina awi tamiang pelorna tina buah antanan anu masih hejo.

  3. heris Says:

    masih aya nu kirang nyaeta jajangkungan, bebeletokan tina awi jeung rea deui pokona teu ka etang.

  4. Udin jalal Says:

    Tah, kuring mah kapungkur sok reuseup maen langlayangan,sok aduan langlayangan teh komo ari tos leupas mah osok ribut sok pareubut jeung rerencangan teh,ari tos beunang teh sok di sosoek,barijeung ari ngudag-ngudag langlayangan marawa gantar tea… barijeung nincakan peupeulakan batur,naek kana suhunan batur,ngabela’an langlayangan,bela di carekan ku ibu-ibu….eumh ari inget….hehe….

  5. ekO_ Says:

    aBdi nuJu aLit sok mAen PUPURUG.
    pAtiNggAng-tiNgGang kU lEutAk di sAwAh aRi pAranTos pAneN pAre.

    nU lEuwiH bAduNg dEui,

    maLing geDang nU wA LambanG…
    Ha..ha……….ha………..

  6. nank dut Says:

    abdi nuju alit mah sok maen tetekongan.nyaeta nu eleh nungguan kenteng pecah nu di tumpukeun,ke mun meleng di tajong ku nu nyumput.

  7. Dabon Says:

    SOSORODOTAN dina batu lesang, na jukut (make palapah kalapa), na marmer eta kaulinan nu pang asikna bari ngome cai, harita keur jaman mesjid tos dipasang taraso/marmer trus keur dihampelas ku mesin, kurung saparakanca nyandak ancang-ancang bari nonggeng rek nyorodotkeun maneh dina luhur marmer nu aya caian tur lesang, mung dina kaulinan ieu mah bahaya mun can bisa jaga jarak, harita oge kajadian kuring nabrak sinana kumbang (Putrana Bp. Hasan) sampe ngajongkeng teras huntuna Pulak 2, sampe ayeuna waosna sikumbang teu tiasa diseleting keun da aya nu kirang. He he he he he
    Hampura ah ka cep kumbang nu ayeuna aya di tangerang saurnamah nu nyepeng mauk.
    Aya deui lamun ulinna dikebon atawa dileuweung sok peperangan senjatana make palapah cau, beungeutna dicoreng-coreng dina awak ditempelan jukut,bari lumpat, ngadapang, ngarayap, sampe ka jogol (tapi make skenario cek urang kulon mah) mun geus cape langsung wae neangan awi ngora dipotong sabuku awi trus dipiceun hinisna dikumbah dina walungan anu caina herang, keur ngeusian eta awi kuring neangan sarupaniang umbi-umbian nyaeta boled, sampeu, taleus ditambahan wae daun pandan ujungna ditutupan ku daun cau,boled, sampeu, taleus eta dipiceun kulitna teras dipotong laleutik, dikumbah trus dimasukeun kana awi disusun sakahayang, mun entos kari nyieun hawu dina batu anu rada panjang supaya awi eta kena seneu sadayana, trus diduruk awi eta sampe ngaluarkeun bau seungit malah nepi ka awina oge tutung, tah lamun ieu namina LEUMEUNG, biasana barudak teh sok leuwih ti 3an, malahan leuwih loba leuwih asik.mun geus wareg langsung mani kawalungan bari kokojayan, sosorodotan, nepi kawanci nginjek kaburit,mulih ka bumi awak cape, beuteung wareg, lumpatna kana mata jadi wae tunduh, mangkat katajug Bp. Ketib (Alm) bari mawa tunduh da kacapean.


  8. Abdi ge pernah ari ngaleumeung mah kang dabon waktu sakola SD,tpi dalam misi ngaleumeung ieu abdi saparakanca(nana kamper,yana,budi,naryo,oom ampyank,pokona mah jeung genk balong hoe) gagal total..Kieu caritana…hiji waktu abdi jeung saparakanca tos ngala buah salam ti kebon poek da harita mah buah salam didinya teh mararong pisan,teras tanpa di sengaja abdi ti sarimped ku akar-akaran,horeng simana horeng eta teh tangkal HUI KUMBILI, da di sangka teu aya nu meulak lantaran bala jeung rembet tea,eta tanpa komando hui teh di korehan maksud na mah jang di leumeung..dasar kudu kitu caritana eta nu gaduh kebon hui(wa rasti santa) teh ngadatangan abdi jeung saparakanca bari ngamang-ngamang arit sigana mah bade panen hui nu tadi ku abdi di kali..eta abdi ngabecir lumpat ti mulai kebon poek sampe leles tiada henti..apes..apes…tpi aya nu leuwih apes nyaeta si oom ampyank,anjeunna mah ter tangkap ku nu gaduh kebon,sampe di introgasi sagala saurna mah…Hapunten wa rasti sanes maksad abdi bade puak paok,da hui kumbili mah enak na di leumeung…hapunten sakali deui..wslm

  9. ciburuan Says:

    Emut ka lembur. Kapungkur mah nuju alit seueur anu namina kaulinan teh

    Kampung Ciburuan

  10. pakdanil2014 Says:

    pengen angka bocoran togel hasil miditasi ritual hbg://085293577799 akii dewa atau dilirik http://www.dewajudi2547.webs.com


  11. It’s a pity you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this fantastic blog!
    I suppose for now i’ll settle for bookmarking
    and adding your RSS feed to my Google account. I look forward
    to brand new updates and will share this site with my Facebook group.
    Chat soon!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.